Cultuur & Uitgaan

Het Houten Huis haalt ‘Adios’ weer uit de kast

Jeugdtheatergezelschap Het Houten Huis haalt een ‘gouwe ouwe’ uit de kast. De muzikale familievoorstelling Adios, die in 2011 de Gouden Krekel won, tourt vanaf 17 februari weer door Nederland. Te beginnen in eigen huis: het Grand Theatre Groningen, waar in het kader van ‘jeugdtheater in de voorjaarsvakantie’ de hele week familievoorstellingen te bezoeken zijn.


Leestijd: 1 minuut

Het Houten Huis haalt ‘Adios’ weer uit de kast
Het Houten Huis haalt ‘Adios’ weer uit de kast

Op 16, 17 en 18 februari zijn er rondom Adios extra (gratis) activiteiten geprogrammeerd.

Zelf toneelspelen

Op vertoon van de voorstellingskaart van 17 of 18 februari, kunnen kinderen op zondag de 16de meedoen aan een twee uur durende workshop ‘fysiek spel’. De deelnemers gaan samen met acteur en regisseur Lard Adrian op zoek naar de kunst van het toneelspelen.

Voortborduren op de voorstelling

In de foyer is kunstenaar Gea Koopman bezig met een bijzonder kunstwerk. Ze maakt een hemelbed van ‘troostzakdoeken’. Zakdoeken waarop men woorden borduurt die herinneren aan iemand van wie er afscheid is genomen.

Op 17 februari kunnen bezoekers het kunstwerk laten groeien door zelf een zakdoek te borduren. Tijdens het borduren gaan de deelnemers, onder leiding van een professional, in gesprek over de thema’s verlies, troost en herinneringen.

Op 18 februari is het publiek welkom bij een kleinere versie van deze activiteit. Dan kan men meebouwen aan het kunstwerk door zakdoeken te bestempelen.

Adios: een troostrijke ode aan de liefde

Een oude vrouw zit mijmerend bij de kachel. Buiten kraakt de appelboom in de wind. Terwijl ze thee inschenkt, dwalen haar gedachten af… Het hondje blaft als er uit de theepot een piepklein mannetje kruipt, het is haar geliefde van vroeger. Over het behang vliegen vogels voorbij, een pyjama vraagt haar ten dans. Langzaam brengt de kamer een vervlogen wereld tot leven.