Cultuur & Uitgaan

Opnieuw unieke wandeltocht langs hoogtepunten in Groningen: Urban Walk

Zondag 22 mei 2022 vindt de tweede editie van de Urban Walk Groningen plaats. Tijdens deze unieke wandeltocht lopen de deelnemers langs en door bekende highlights. De wandelaars worden verrast door de onontdekte parels van Groningen. Dit alles onder begeleiding van informatieve audioberichten en verrassende (muzikale)acts.


Leestijd: 1 minuut

Opnieuw unieke wandeltocht langs hoogtepunten in Groningen: Urban Walk
Opnieuw unieke wandeltocht langs hoogtepunten in Groningen: Urban Walk

Ontdek de grootste stad van Noord-Nederland

De Urban Walk Groningen biedt de deelnemers een uniek parcours van 11 of 18 kilometer dat ze door en langs een tal van bekende locaties en onontdekte parels leidt. Zo bezoek je tijdens deze wandeling onder andere het Paviljoen Aanpak Ring Zuid, de Groninger Archieven en Knol’s Koek. De liefhebbers van architectuur kunnen het hoofdkantoor van de Nederlandse Gasunie en het Provinciehuis van dichtbij bewonderen.

De meer dan 20 hoogtepunten en diverse parken worden toegelicht in een audiotour. Dit alles gecombineerd met leuke (muziek)acts maakt het deelnemen aan de Urban Walk Groningen tot een onvergetelijke dag! Onderweg is er goede verzorging met een gezellige koffiestop. Na de inspanning worden alle wandelaars beloond met een welverdiende unieke herinnering. De start en finish bevinden zich in het Stadspark. Bekijk alle locaties op https://www.urbanwalkgroningen.nl/.

Urban Walk Series

Bij het concept van de Urban Walks verkennen deelnemers de mooiste plekken van steden in Nederland te voet. Door de combinatie van sportiviteit, cultuur, architectuur en animatie kunnen de wandelaars onbezorgd genieten van al het moois wat deze steden te bieden hebben. Na afloop van de wandeltocht ontvangen alle deelnemers een uniek aandenken aan de mooie wandeltocht. Dit jaar bestaat de Urban Walk Series uit 6 steden. Naast Groningen worden ook in Utrecht, Rotterdam, Breda, Haarlem en Den Haag Urban Walks georganiseerd.

De Urban Walk Series is een onderdeel van “We Are Walking”. Wandelen is de meest toegankelijke sport ter wereld. Het is de makkelijkste manier om te bewegen samen met familie en vrienden. Of je nu liever in de stad, de heuvels of de natuur wandelt. We Are Walking biedt voor ieder wat wils.

Inschrijven

Inschrijven is nog mogelijk tot en met zaterdag 21 mei, tenzij de startbewijzen eerder zijn uitverkocht. Meer informatie en inschrijven via https://www.urbanwalkgroningen.nl/