Cultuur & Uitgaan

Orkest en grootkoor G.S.M.G. Bragi uit Groningen 9e symfonie van Dimitri Sjostakovitsj en Requiem van John Rutter


Leestijd: 1 minuut

Sjostakovitsj heeft vele werken op zijn naam staan, maar zijn 9e symfonie is wel één van de meest bijzondere. In het Rusland van 1945 voldeed het absoluut niet aan de verwachtingen van Stalin, die had gehoopt dat het een bombastisch eerbetoon aan hem en Rusland zou worden. Stalin had Sjostakvitsj als een propagandaobject gezien, maar die droom lag aan duigen bij het horen van het lichtvoetige en sarcastische karakter van de symfonie. Het orkest zal spelen onder directie van Pieter van der Wulp.

John Rutter heeft het ‘klassieke’ Requiem vrij geïnterpreteerd en een prachtige bewerking ervan gemaakt in 1985. Het stuk bestaat uit zeven delen met verschillende verwijzingen naar andere werken en zelfs totaal andere muziekstijlen. De prachtige samenklanken van koor en orkest onder leiding van Jeroen Helder, worden volledig gecompleteerd door de fantastische solopartijen, zowel vocaal als instrumentaal. Absoluut de moeite waard!

Voor meer informatie en reserveringen www.bragi.nl
Entree: € 10,- en € 9,- (student/65+)
Reserveringen: € 9,- en € 8,- (student/65+)

A-capellakoor G.S.M.G. Bragi uit Groningen

Het A-capellakoor van het Groninger Studenten Muziekgezelschap Bragi zal ook dit jaar weer afsluiten met een aantal concerten, te weten 11 juni om 20.15 in de Doopsgezinde Kerk in Groningen.
Op 20 juni zal het a-capellakoor een concert geven samen met het grootkoor en het orkest van Bragi, in Ferweerd Leeuwarden.
Dit keer zal het a-capellakoor onder leiding van Rein de Vries enkele stukken van Sweelinck, Brahms en Poulenc vertolken. Een prachtig en gevarieerd programma, zoals wij van het a-capellakoor gewend zijn!

Voor meer informatie en reserveringen www.bragi.nl
Entree: € 10,- en € 9,- (student/65+)
Reserveringen: € 9,- en € 8,- (student/65+)