Cultuur & Uitgaan

Première 'Cornelia' tijdens Groninger filmmiddag in het Forum Groningen

Cornelia Johanna van den Berg–van der Vlis is de enige vrouw tussen 290 mannen op het Friese verzetsmonument. Op zaterdagmiddag 26 februari gaat, gedurende de Groninger filmmiddag Groningse Nieuwe #92, de kortfilm 'Cornelia' (2022) in première in Forum Groningen.


Leestijd: 1 minuut

Première 'Cornelia' tijdens Groninger filmmiddag in het Forum Groningen
Première 'Cornelia' tijdens Groninger filmmiddag in het Forum Groningen

In de 12 minuten durende film van de Groninger filmmaker Sander Blom lopen we mee met Cornelia, gespeeld door Ariane Schluter, terwijl ze door een vuurpeloton naar de plek van haar executie wordt gebracht. Wie was zij? Waarom wilden de Duitsers haar zo graag te pakken krijgen? En hoe liep het met haar af?

Freelance filmmaker en auteur Sander Blom sneedt in zijn werk eerder de Tweede Wereldoorlog aan met het docudrama 'Dat Vergeet je Nooit!' (2020), die eerder tijdens Groningse Nieuwe te zien was, en met zijn nieuwe thrillerboek 'Dodenherdenking' (2021).

De filmmiddag wordt georganiseerd door Forum Groningen en Groninger Videolandschap en vangt aan om 15:30. De filmmiddag wordt afgesloten met een Q&A met de filmmakers. De entree bedraagt 5 euro en kaarten kunnen worden gekocht op forum.nl en aan de kassa van het Forum.

'Cornelia' is onlangs genomineerd Noordsterren-competitie van het komende Internationaal Filmfestival Assen en zal daar op 12 maart ook te zien zijn.