Cultuur & Uitgaan

Provincie Groningen subsidieert deze zeven grote evenementen in 2022

De provincie Groningen draagt € 179.000 bij aan de organisatie van zeven grote jaarlijks terugkerende evenementen in 2022. Het gaat om evenementen die een bijdrage leveren aan de promotie van de provincie Groningen, waaronder Festival Hongerige Wolf en WinterWelVaart.


Leestijd: 1 minuut

Karin Sitalsing vertelt op WinterWelVaart over familiegeschiedenis
Karin Sitalsing vertelt op WinterWelVaart over familiegeschiedenis

De volgende evenementen krijgen voor komend jaar een provinciale bijdrage van maximaal € 30.000:

  • WinterWelVaart, € 30.000
  • Op Roakeldais, € 15.000
  • Festival Hongerige Wolf, € 25.000
  • Bevrijdingsfestival, € 30.000
  • Bie Daip, € 30.000
  • Tocht om de Noord, € 30.000
  • Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen, € 19.000

Naast deze evenementen subsidieert de provincie ook de stichtingen Middeleeuws Ter Apel, Pura Vida Blauwestad en Swingin' Groningen, die ook weer een evenement hopen te organiseren. Daarnaast zijn er evenementen opgenomen in het Uitvoeringsprogramma Cultuur 2021-2024, zoals Grasnapolsky, Noorderzon, Eurosonic Noorderslag en de Zomer Jazz Fietstour. 

Engelengeduld

Gedeputeerde Mirjam Wulfse hoopt op betere tijden voor de evenementensector: "De sector heeft de afgelopen tijd fantastisch ingespeeld op alle onzekerheid en de beperkingen rondom corona. Dat heeft engelengeduld gekost, maar de flexibiliteit van de sector valt te prijzen. Met deze nieuwe regelingen koppelen we het regionale DNA aan landschap, cultuur en vrijetijdseconomie. Daarmee willen we meer mensen te bereiken en onszelf krachtiger op de kaart te zetten. We hopen – samen met al deze organisaties – op een beter evenementenjaar in 2022."