Cultuur & Uitgaan

Patiënten en medewerkers UMCG verrast met concert van NNO

Ontroerende muziek van onder meer Bach was vanmiddag te horen in het UMCG. Daar gaf een delegatie van het Noord Nederlands Orkest een verrassingsconcert in de hal om medewerkers en patiënten een hart onder de riem te steken.


Leestijd: 1 minuut

Patiënten en medewerkers UMCG verrast met concert van NNO
Patiënten en medewerkers UMCG verrast met concert van NNO

Het Van Hemel ensemble bracht een half uur lang werken van Brahms, Bach, Oscar van Hemel en Torelli. Het verrassingsconcert werd mogelijk gemaakt door Vrijwilligers & Vrienden UMCG. Uiteraard werden hierbij alle coronamaatregelen in acht genomen. De musici werden vooraf getest met een sneltest en waren allen negatief.

Van Hemel ensemble
Het Van Hemel ensemble bestaat uit musici van het Noord Nederlands Orkest.  Manuel Davila Ares op trompet, Muriël van Hemel en Anna Britála bespelen de viool, Celia Hernández Doval altviool en Maaike Peters op de cello.

Vanaf de balkon speelden zij voor de aanwezige patiënten, medewerkers en bezoekers. Na een  trompetsolo van Manuel Davila Ares stond Air van Bach op het programma en uit het 4e strijkkwartet van Oscar van Hemel, het 1e deel. Ter afsluiting stond er Sonate in D voor trompet en strijkers Guiseppe Torelli op de lessenaars van de musici.