Wonen

Alle bibliotheken in provincie blijven vanaf maandag gesloten

De 38 bibliotheken van Biblionet Groningen blijven vanaf maandag tot 6 april gesloten. Biblionet Groningen is verantwoordelijk voor de bibliotheken in de provincie Groningen, behalve die in de gemeente Groningen. Online diensten op het gebied van lezen en taal blijven beschikbaar voor jong en oud.


Leestijd: 1 minuut

Bibliotheek in Lewenborg nu ook weer open
Bibliotheek in Lewenborg nu ook weer open

Het sluiten van scholen en horeca is voor Biblionet reden om ook alle bibliotheken tot 6 april te sluiten. “Het tijdelijk sluiten van bibliotheken is het laatste dat we willen doen. Maar de bescherming van onze leden, bezoekers, vrijwilligers en medewerkers staat voorop”, aldus de organisatie in een persbericht. 

Bibliotheekleden hoeven boeken niet in te leveren
Leden van Biblionet Groningen die nog boeken in hun bezit hebben, mogen die weer inleveren als de bibliotheken open zijn. Daar worden geen boetes over gerekend. De bibliotheken zijn sowieso al een jaar boetevrij. Door de tijdelijke sluiting van de bibliotheken gaan activiteiten tot 6 april niet door. Leden die zich hebben aangemeld voor een activiteit, krijgen persoonlijk bericht.

De online bibliotheek is altijd open
Voor jong en oud heeft Biblionet veel digitale diensten. Van De Voorleeshoek met filmpjes waarin de jongste leden worden voorgelezen en de Jeugdbibliotheek voor basisscholieren tot e-books voor alle leeftijden. Daarnaast zijn aan de app van de Luisterbieb, tijdelijk extra luisterboeken toegevoegd. Die diensten blijven allemaal dus wel beschikbaar.