Wonen

CDA wil Sterrebos opknappen bij aanleg Zuiderplantsoen

Het CDA in Groningen wil dat bij de aanleg van het nieuwe Zuiderplantsoen ook het Sterrebos een opknapbeurt krijgt.


Leestijd: 1 minuut

Het nieuwe Zuiderplantsoen komt deels over de ring te liggen. Het plantsoen bij de Hereweg krijgt dan weer dezelfde vorm en grootte als het oorspronkelijke Sterrebos, dat in 1765 werd aangelegd.

Het CDA wil nu dat bij de aanleg van het nieuwe plantsoen ook het Sterrebos onderhanden wordt genomen. “Op dit moment kampt het Sterrebos met achterstallig onderhoud, verarmde beplanting en verminderde biodiversiteit. Door deze staat van het park is het een minder aangename verblijfplek, voor omwonenden en andere Groningers, dan van een gemeentelijk monument en een aangewezen kroonjuweel zou mogen worden verwacht”, aldus CDA-fractievoorzitter Jalt de Haan.

Volgens het CDA moet het huidige Sterrebos in de plannen worden meegenomen. De fractie wijst naar de afdeling erfgoed van de gemeente Groningen dat in december een een vergelijkbaar advies uitbracht.

“Dit college stampt met het grootste gemak nieuwe projecten uit de grond, maar moet niet vergeten goed te zorgen voor wat we al hebben. Wij roepen het college op om de aanleg van het Zuiderplantsoen als kans aan te grijpen om ook het Sterrebos een hoognodige upgrade te geven”, aldus De Haan.