Wonen

Eerste deel skatebaan Stadspark klaar

Bijna 800 vierkante meter om over te rollen: het eerste deel van de skatebaan aan de Concourslaan in het Stadspark is klaar. Op vrijdag 23 juni wordt de baan officieel geopend door wethouder Inge Jongman.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Diederik Winchester
Foto | Diederik Winchester

Het skatepark is gebouwd op een plek waar eerder een parkeerplaats was met ruimte voor 47 auto’s. De helft van de parkeerplaats is nu verbouwd tot skatepark. In het voorjaar van 2024 wordt het tweede deel van het park gebouwd. Dan komt er nog eens 800 vierkante meter skatepark bij en is er geen plek meer voor auto’s. Aan nieuwe parkeerplekken wordt gewerkt.

Het plan voor een skatepark ontstond na een blog van Bram Roenhorst in januari 2019. “Ik had onderzoek gedaan en Groningen vergeleken met de top tien grote steden in Nederland voor skaters”, vertelt Bram. “Daaruit bleek dat de skatevoorzieningen in Groningen niet goed waren en dat er geen centrale voorziening was voor de Urban Community van Groningen.”

Samen met Wessel Oelen richtte Bram de vereniging Rollend Groningen op om de belangen van de urban sporten beter te kunnen behartigen. Na allerlei gesprekken pakte de gemeente het project op en stelde de locatie in het Stadspark beschikbaar.

“Het is nog beter dan verwacht, we zijn hier zo blij mee”, zegt Bram, een van de oprichters van Rollend Groningen. Ook projectleider Henry Vos van gemeente Groningen noemt het park “prachtig”.

Na de opening volgende week zijn er vanaf 14.30 uur demonstraties en wedstrijdjes voor de beste trucs op skateboards. Om 19.30 uur worden er prijzen uitgereikt. Iedereen is welkom.