Wonen

Feestelijke heropening van de dorps- en buurthuizen in Groningen

Nu de dorps- en buurthuizen hun deuren weer openen en het verenigingsleven weer opstart, organiseert de gemeente Groningen zaterdag 25 september een speciale dag voor de vrijwilligers. Onder de noemer “’t Ken weer!” stelt de gemeente geld beschikbaar aan dorps- en buurthuizen om zaterdag, tijdens burendag, een leuke activiteit te organiseren voor de buurt. Hiermee wil de gemeente haar waardering tonen voor alle vrijwilligers en een extra impuls geven aan het gehele sociale netwerk in de gemeente.


Leestijd: 1 minuut

Feestelijke heropening van de dorps- en buurthuizen in Groningen
Feestelijke heropening van de dorps- en buurthuizen in Groningen

Ieder buurt- of dorpshuis kan een subsidie van € 1.000,- aanvragen om een feestelijk ontbijt of lunch voor de buurt te organiseren. Hiermee wil de gemeente niet alleen haar waardering uitspreken voor de vrijwilligers, maar ook de buurtaccommodaties weer vol laten stromen en zoveel mogelijk mensen stimuleren om het goede werk weer op te pakken. Veel vrijwilligers zijn tijdens de coronacrisis namelijk gestopt met hun werkzaamheden in onder andere dorps- en buurthuizen en bij (sport)verenigingen.

In verschillende buurt- en dorpshuizen in de gemeente Groningen wordt tijdens deze dag extra aandacht besteed aan de participatiebaan. Met een participatiebaan kan iemand met een uitkering nieuwe werkervaring opdoen en zichzelf verder ontwikkelen richting betaald werk. 

De actie “’t Ken weer!” vindt in de hele provincie Groningen plaats. In de gemeente Groningen doen 30 dorps- en buurtcentra mee.