Wonen

Groen bij Groningse kerkgebouwen: ‘tuiny forests’ en gratis perenboom

Kerken in de provincie Groningen kunnen zich nu opgeven voor een klein inheems bos op tuinformaat. Een “Tuiny Forest” is mooi, goed voor insecten en afwatering, en verbindt de kerk met de buurt.


Leestijd: 1 minuut

Provincie Groningen krijgt er twee voedseltuinen bij
Provincie Groningen krijgt er twee voedseltuinen bij

Klimaatadaptatie Groningen stelt deze herfst vijf Tuiny Forests beschikbaar, die worden verloot onder Groningse kerken die zich aanmelden. Elke kerk krijgt sowieso een perenboom cadeau.

Een Tuiny Forest van 6 vierkante komt met een pakket van sterke inheemse bomen, struiken en kruiden, een handleiding en alle hulp die nodig is om het kerkterrein wat groener te maken.

Kerken groener

In het najaar van 2020 staat Groningen in het teken van klimaatadaptatie met een programma vol klimaatactiviteiten. De oecumenische denktank Groen Geloven Groningen vindt dat de kerken daarin niet achter moeten blijven. "Christelijke tradities en gemeenschappen hebben heel veel te bieden. Juist de kerken mogen aandacht hebben voor de zorg voor de schepping én de medemens. Daarin kunnen ze het goede voorbeeld geven, bijvoorbeeld door de eigen kerken een beetje groener te maken. Dat kan heel letterlijk met een Tuiny Forest."

Aanmelden

De Tuiny Forests zijn eenvoudig in onderhoud, dus bijvoorbeeld ook geschikt om met kinderen te onderhouden. Wil je met jouw kerk in aanmerking komen voor een Tuiny Forest? Stuur dan voor 15 november een mailtje naar groengelovengroningen@gmail.com onder vermelding van ‘Tuiny Forest’. 26 november worden vijf Tuiny Forests onder de aanmeldingen verloot en iedere kerk die zich aanmeldt, krijgt een perenboom cadeau.

Zie ook: https://klimaatadaptatiegroningen.nl/nieuws/tuiny-forest-bij-jouw-kerk