Wonen

“Maak Nieuwstad autovrij”, aldus CDA-fractie in Groningse gemeenteraad

De straat Nieuwstad in Groningen moet autovrij worden. Dat is de beste manier om criminaliteit en ondermijning in de binnenstad van Groningen aan te pakken. Dat vindt de fractie van het CDA in de gemeenteraad.


Leestijd: 1 minuut

“Maak Nieuwstad autovrij”, aldus CDA-fractie in Groningse gemeenteraad
“Maak Nieuwstad autovrij”, aldus CDA-fractie in Groningse gemeenteraad

Met een autovrije Nieuwstad wil CDA-raadslid Etkin Armut de criminele activiteiten in het gebied, waar volgens hem sprake van is, frustreren en terugdringen. Volgens Armut ligt Nieuwstad binnen de zogenaamde gele loper, en dat is volgens hem een stadszone waar ondermijning en criminaliteit, in verschillende verschijningsvormen, een hardnekkig probleem zijn gebleken.

“Het is tijd om dit deel van de stad, waar we veel criminaliteit en ondermijning zien plaatsvinden, toe te voegen aan onze autoluwe binnenstad. Op die manier creëren we meer rust en overzicht voor handhaving en bestrijden we de criminele activiteiten in dit gebied.”

In tegenstelling tot andere delen van de binnenstad mogen auto’s op dit moment nog vrij door Nieuwstad rijden. Het CDA Groningen wil de beschutting en de mobiliteit die dit aan dealers en andere criminelen die in en rond nieuwstad actief zijn zou bieden, wegnemen.

“We moeten doen wat nodig is om de veiligheid in onze stad te vergroten en criminaliteit terug te dringen. Met deze stap kunnen we ondermijning en misdaad in en rondom Nieuwstad aanpakken en de veiligheid in deze omgeving bevorderen. Zo zit er in deze straat ook een kinderdagverblijf. We willen dat kinderen veilig opgroeien en dat daar geen criminele activiteiten naast plaatsvinden.” , aldus Armut.

Het CDA Groningen wil tijdens de raadsvergadering van 21 december (morgen) een motie indienen om de Nieuwstad autovrij te maken.

(Foto boven: Facebookpagina Nieuwstad).