Wonen

Nieuwe studenten verwelkomd met vijf ontdekkingstrails

Om nieuwe (internationale) studenten wegwijs te maken in het Groningse studentenleven, zijn er vijf nieuwe ontdekkingstrails door de stad ontwikkeld. De trails gidsen de studenten langs allerlei leuke en interessante hotspots die ze tijdens het studentenleven in Groningen niet mogen missen.


Leestijd: 1 minuut

Nieuwe studenten verwelkomd met vijf ontdekkingstrails
Nieuwe studenten verwelkomd met vijf ontdekkingstrails

Burgemeester Koen Schuiling gaf woensdagmiddag, bij de boog aan de voet van de Werkmanbrug, officieel het startschot voor dit welkomstinitiatief.

Er zijn vijf verschillende trails, die allemaal starten vanaf dezelfde plek, de zogenaamde ‘Portal Groningen’, ofwel de poort bij het Groninger Museum. Elke trail heeft een eigen thema; student life, international, green, digital en culture. Studenten komen onderweg langs typische studentenplekken zoals de Aclo en het International Welcome Centre, maar ook langs hippe en duurzame kledingzaken, leuke cafés en culturele plekken. Een van de trails laat studenten kennismaken met handige online hotspots. Onderweg komen ze langs leuke selfiespots en (tijdelijke) street art. Studenten die daarvan een leuke foto op hun social kanalen delen met de hashtag #happyingroningen kunnen op die manier meedoen aan een winactie.

De trails maken deel uit van de Welkom-campagne. Als onderdeel daarvan hangen er ook op meerdere plekken in de binnenstad vlaggen, banieren en tijdelijke 'graffiti-tapijten' met welkomstberichten. Daarnaast zijn er op het fietspad van het Zuiderdiep straks enorme graffiti’s te zien met teksten a;s ‘Mijn Verhaal’ en ‘Mijn stad’.

‘Portal Groningen’, zoals de trails ook wel genoemd worden, is een actie van het Akkoord van Groningen samen met Marketing Groningen en Here & Now. De trails om Groningen te leren kennen zijn te vinden op o.a. https://www.groningenlife.nl/en/welcome-to-groningen. Hier staat ook de informatie over de winactie.