Wonen

Steeds meer Groningers schakelen gratis energiecoach in

Hoe kan ik mijn huis het best verduurzamen? Als ik een beperkt budget heb, wat is dan de meest efficiënte maatregel die ik kan nemen? Zijn er subsidieregelingen in Groningen? Deze, en vergelijkbare vragen, stellen steeds meer inwoners van Groningen aan speciale energiecoaches, die hen terzijde staan bij de soms lastige verduurzaming van hun woning.


Leestijd: 1 minuut

Het aantal aanvragen voor energiecoaches in Groningen bereikte onlangs een mijlpaal. Sinds de start van duurzaamheidsplatform “Duurzaam Groningen” in 2022, zijn er al 2.000 aanvragen ontvangen, zo laat de gemeente Groningen weten in een van haar nieuwsbrieven. Het aantal van 2000 aanvragen laat de groeiende belangstelling zien van huishoudens voor het besparen van energie met behulp van een energiecoach.

Met een team van deskundige energiecoaches, adviseurs én een energieklusser biedt Duurzaam Groningen naast advies ook concrete hulp. Door bijvoorbeeld materialen te plaatsen zoals radiatorfolie, radiatorventilatoren, ledlampen en tochtstrippen. Het advies, de hulp én de materialen zijn gratis.

In de eerste twee weken van 2024 staat de teller alweer op 120 aanvragen. Maar de gemeente is vastbesloten om nog meer gezinnen te helpen. Daarom roept Duurzaam Groningen iedereen die moeite heeft met de gestegen energiekosten op om een energiecoach aan te vragen en zo de eerste stap naar energiezuiniger wonen te zetten.

(Foto: Gemeente Groningen).