Wonen

Studenten toveren dak kinderziekenhuis om tot onderwaterwereld

Jonge patiënten van de Special Care afdeling van het Beatrix Kinderziekenhuis kijken niet langer uit op een groot, grijs luchtventilatiesysteem. Studenten van Academie Minerva toverden het grijze oppervlak om tot een vrolijke onderwaterwereld. Het project is één van de samenwerkingen tussen het UMCG en Academie Minerva waarin kunst wordt ingezet voor afleiding, hoop en troost.


Leestijd: 1 minuut

Studenten toveren dak kinderziekenhuis om tot onderwaterwereld
Studenten toveren dak kinderziekenhuis om tot onderwaterwereld

Een twintigtal studenten van Academie Minerva deed voor hun studie onderzoek naar de bijdrage van kunst aan de herstelperiode van patiënten in het ziekenhuis. Zij kwamen met drie ontwerpen voor het luchtventilatiesysteem op het dak van het ziekenhuis. Hieruit kozen de kinderraad, verpleegkundigen en ouders het winnende ontwerp met de titel de Coral Club.

Bertrand de Jong, hoofd Kunstzaken UMCG, is blij met het eindresultaat: “Van dit soort projecten geniet ik. Kunststudenten die het verblijf van kinderen in het ziekenhuis een stukje draaglijker maken.”

Andere projecten met Academie Minerva die op dit moment nog in het UMCG te bewonderen zijn, zijn twee muurschilderingen in het trappenhuis van de Winkelstraat en een tentoonstelling met diverse werken in de vitrines van de Fonteinstraat.

Foto boven: Lisa Bommerson / Foto beneden: Susanne Luurs