Wonen

Studenten willen studieplekken op de Grote Markt

Hanze Studentenbelangen Vereniging wil voorafgaand aan tentamenperiodes studieplekken voor studenten midden op de Grote Markt. Als er tijdelijke evenementen als een kermis of ijsbaan op de Grote Markt georganiseerd kunnen worden, waarom zou de markt dan niet tijdelijk omgedoopt kunnen worden tot studieplek, zo redeneert de vereniging. De HSV roept studenten op speciale petitie ‘Pop-up studieplekken op de Grote Markt’ te tekenen.


Leestijd: 1 minuut

Studentenpartij en ChristenUnie: extra studieplekken in lege faculteiten
Studentenpartij en ChristenUnie: extra studieplekken in lege faculteiten

Volgens de Hanze Studentenbelangen Vereniging is het tijdens en voorafgaand aan de tentamenperiodes overvol in de bibliotheken, met een tekort aan studieplekken tot gevolg.

“Het denken in kansen is minstens zo verwant aan Groningen als de behoefte aan studieplekken. Het laten verschijnen en laten verdwijnen van studieplekken, midden op de Grote Markt, past in het karakter van een jonge, innovatieve studentenstad en voorziet, in piekperiodes, in de verhoogde vraag naar studieplekken” aldus HSV-fractielid Saskia Van Niekerk.

“Een aantal keren per jaar is een deel van de Grote Markt het toneel van tijdelijke evenementen zoals de kermis of een ijsbaan. Vergelijkbaar met die tijdelijke bestemmingen wil de HSV het hart van Groningen ook viermaal per jaar tot het decor van de studentenpopulatie dopen, door tijdelijke studieplekken in te richten”, zo meldt de vereniging.

Van Niekerk: “De Grote Markt wordt gezien als de huiskamer van Groningen, waar door het jaar heen zichtbaar wordt waar onze stad voor staat. Studeren is onlosmakelijk verbonden aan ons pronkjewail. Dit is een unieke kans om dat ook in onze gezamenlijke huiskamer te laten zien!”

De petitie ‘Pop-up studieplekken op de Grote Markt’ kan vanaf vrijdagochtend 11 uur getekend worden op https://grotemarktstudieplek.petities.nl/. De komende dagen hoopt de HSV zoveel mogelijk medestanders te vinden onder Stadjers en studenten om de petitie vervolgens voor te leggen aan de Groninger gemeenteraad.