Wonen

Uniek evenement in Groningen: razendsnelle uitwisseling van ideeën in een ruïne: het oude ACM-terrein aan de Friesestraatweg


Leestijd: 1 minuut

Pecha Kucha Nights zijn bedacht door Klein Dytham Architects in Tokyo om een podium te bieden voor mensen die op een frisse, korte manier vertellen over wat hen drijft. Deelnemers sturen 20 beelden in en vertellen daar in 20 x 20 seconden over voor een publiek. De stad Groningen staat in Tokyo bekend om haar keuze voor bijzondere locaties. Zo waren er eerder Pecha Kucha Nights in een kerk, op een boot, in De Bijenkorf, in een Huis van Bewaring, in bioscoop Images, in de Stadsschouwburg en in de inmiddels gesloopte Suikerfabriek van Groningen. De vorige editie vond op grote hoogte plaats in de Tasmantoren.

Ditmaal is de plaats van handeling ACM, de voormalige distributieplek van veevoer en zaden van de Aankoop Centrale Meppel in de stad Groningen. Woningcorporatie Lefier is eigenaar van de ruïne en smeedt plannen voor een bloeiend nieuw stadsdeel. Vooralsnog kan de plek wel wat zomerbloemen gebruiken: Pecha Kucha-abonnees ontvingen daartoe al een zakje heel bijzonder zaad. Interesse? Of zelf een verhaal te vertellen in 6 minuut 40? Meld je aan via gabriel@platformgras.nl.

Datum: vrijdag 28 mei
Tijd: bezoekers vanaf 20:00 uur welkom, start PKN 20:20 uur
Locatie: ACM, hoek Friesestraatweg 139 / Reitdiep
Toegang: € 5,00
Info: pecha-kucha.org & pechakuchagroningen.nl