Cultuur & Uitgaan

Cultuurfonds Groningen investeert ruim 38.000 euro in cultuurprojecten

Het Cultuurfonds Groningen investeert in het derde kwartaal van 2024 38.754 euro in zeventien cultuurprojecten in de provincie, waaronder zeven projecten in de stad Groningen.


Leestijd: 1 minuut

Museum aan de A. Foto: Stella Dekker Fotografie
Museum aan de A. Foto: Stella Dekker Fotografie

Een van de projecten in Groningen waar een bedrag voor beschikbaar is, is het Allerzielenconcert van Kamerkoor Cantus. Het koor werkt voor dit project samen met het Gregoriaanse Salvator Schola en het Byzantijns Koor uit Groningen. Volgens het Cultuurfonds is de samenwerking bijzonder, omdat de drie koren verschillende muzikale achtergronden hebben. Het Cultuurfonds Groningen investeert 1.200 euro in dit project.

Ook projecten van Museum aan de A, A-Way Productions, Profound Play, The Pink Cube, Podium Vocaal en Omnivereniging “MuLTIPle” ontvangen een bijdrage.

Cultuurfonds

Het Cultuurfonds investeert elk jaar ruim 40 miljoen euro in cultuur en natuur. Dat geld gaat naar zo’n 4000 projecten door heel Nederland, het Caribisch deel van het koninkrijk en Suriname. Dat doet het Cultuurfonds met de bijdrage van de VriendenLoterij en Nederlandse Loterij, van schenkers en donateurs en van andere partners.