Cultuur & Uitgaan

5G Student Battle verplaatst naar november

De 5G Student Battle vindt nu plaats in november. Dat meldt de organisatie. De Battle zou aanvankelijk in maart plaatsvinden, maar kon toen vanwege het coronavirus niet doorgaan. De organisatie heeft nu een nieuwe datum geprikt: 14 en 15 november. De organisatie denkt nog na over de vorm waarin de hackaton en de finale kunnen plaatsvinden.


Leestijd: 1 minuut

5G Student Battle verplaatst naar november
5G Student Battle verplaatst naar november

Tijdens de 5G Student Battle werken studenten van het mbo, hbo en wo aan oplossingen voor de toekomst waarbij gebruik wordt gemaakt van 5G. Dit wordt de tweede editie van de 5G Student Battle, na een zeer geslaagd event in maart 2019.

Echte opdrachtgevers

Dit jaar heeft een aantal externe organisaties zich aan de 5G Student Battle verbonden als opdrachtgever. De studenten werken aan opdrachten voor Arriva (mobiliteit), Gemeente Groningen (smart city), Ambulancezorg Groningen & Health Hub Roden (zorg), Politie Noord-Nederland (veiligheid), Holthausen Group (duurzaamheid) en Aclo Studentensport (sport).

De 5G Student Battle wordt georganiseerd door 5Groningen, Hanzehogeschool en Rijksuniversiteit Groningen in samenwerking met Noorderpoort en Alfa College.