Cultuur & Uitgaan

Bordspellenbeurs Noorderspel in de Martinikerk

De spellenbeurs Noorderspel wordt op 24 september weer gehouden in de Martinikerk in Groningen. De beurs, waar je bordspellen ook mag uitproberen, wordt georganiseerd door lokale spellen winkel Wirwar Spellen en Puzzels.


Leestijd: 1 minuut

Bordspellenbeurs Noorderspel in de Martinikerk
Bordspellenbeurs Noorderspel in de Martinikerk

Meer dan 1800 bezoekers kwamen naar de vorige editie van Noorderspel in 2018, destijd in de Akerk. Ook deze keer zijn er weer veel tafels waar nieuwe en gerenommeerde speluitgevers hun spellen demonstreren, zoals Ravensburger, 999 Games en White Goblin Games. Smart Games komt met eigentijdse breinbrekers en Sunny Games biedt coöperatieve kinderspellen. Bezoekers kunnen veel bord- en kaartspellen proberen, maar er kunnen ook nieuwe en tweedehands spellen worden aangeschaft. Daarnaast is er een spreekuur spellen maken waarbij enthousiaste ontwerpers hun spelconcept voor kunnen leggen aan het Spellenmaakgilde.

Activiteiten

Speciaal voor Noorderspel haalt de Drakenorde Heldenacademie de riddertent van zolder, worden de leraren uit bed gehaald en mogen jonge helden een minicursus “hoe word ik een held” volgen, naast de Martinikerk. Alles wordt geregeld, het enige dat we van de jonge helden vragen is een gezonde dosis energie en enthousiasme.
Het Nederlands Kampioenschap Cascadia zal plaats vinden op Noorderspel. Cascadia is een puzzelspel voor 1 tot 4 spelers en duurt 30-45 minuten uitgegeven door spellenuitgever White Goblin Games uit 2e Exloermond. Het spel heeft Spel van het jaar 2022 gewonnen in Duitsland. Ook zullen er twee rondes simultaanschaal worden gehouden waarin je het kun opnemen tegen Grootmeester Anna Schippers-Warakomska. 

Verloting

Onder de bezoekers worden tientallen spellen verloot. Het entreekaartje is het lotnummer waarmee de bezoekers één van de fantastische spellen die gedemonstreerd worden kunnen winnen. Kaarten kunnen al gekocht worden in de winkel van Wirwar Spellen en Puzzels aan de Oude Kijk in ’t Jatstraat 40, maar ook aan de deur op 24 september. Iedere 30ste kaart wint een spel zolang de voorraad strekt. Een kaartje kost €3,50. Kinderen tot en met 11 jaar hebben gratis entree.