Cultuur & Uitgaan

Expositie in galerie SIGN in Groningen combineert wetenschap en kunst

In galerie SIGN aan de Winschoterkade 10 in Groningen gaat zaterdag 21 november een tentoonstelling van start van bijzondere werken van de kunstenaars Jason Harvey, T.S. Anna en Armando de Cosmos. Zij proberen wetenschappelijke ontwikkelingen op kunstzinnige wijze uit te beelden.


Leestijd: 2 minuten

Expositie in galerie SIGN in Groningen combineert wetenschap en kunst
Expositie in galerie SIGN in Groningen combineert wetenschap en kunst

De kunstenaars Jason Harvey, T.S. Anna en Armando de Cosmos houden zich bezig met visualisering en verbeelding van wetenschappelijke onderzoeksmethodes, zoals het verzamelen, archi-veren van gegevens en objecten en het creëren van schema’s en structuren. Daarbij refereren ze ook aan actuele onderwerpen als duurzaamheid, klimaat en de verhouding van de mens tot zijn omgeving.

Over de kunstenaars

 De focus van Jason Harvey (Canada, 1987)ligt op de onzichtbare monetaire, erotische en scatologische matrix die onze levens verbindt en de basis vormt van elk waardevol idee. De kunstenaar toont een multimediaal algemeen model, een structuur van gemeenschappen en cyclische economieën. Dit manifesteert zich visueel als een soort propaganda en reclame, bruikbaar voor individuen om zich een weg te navigeren door deze complexe wereld. Jason Harvey studeerde in 2019 af aan het Sandberg Instituut, Amsterdam en woont en werkt in Berlijn. www.jason-harvey.com

De postmediale artistieke praktijk van T.S. Anna (Letland, 1985)omvat intuı̈tieve en intellectuele speculaties over kennis, weten en niet weten, en een zoektocht naar waarheid in een tijdperk van post-waarheid. Volgens haar is ‘waarheid’ iets wat zich niet laat kennen, maar iets wat gebeurt. Gedreven door een passie voor de complexiteit van de natuur, wil de kunstenaar de toeschouwer met haar werk uitnodigen om te dwalen, ontdekken en verwonderen. T.S. Anna studeerde in 2019 af aan het Frank Mohr Instituut Groningen en woont en werkt aldaar.

Gebruikmakend van reeds bestaande canonieke wetenschappelijke beelden creëert Armando de Cosmos (Engeland, 1988)in plaats van harde wetenschap en feiten, visueel verteerbare vormen die zich uiteindelijk in de publieke sfeer kunnen nestelen. Hij beoogt hiermee het proces erachter te de-objectiveren. Onderwerpen die in zijn prints en textiel aan de orde komen zijn bijvoorbeeld kernenergie, steden en genetisch gemodiSiceerde gewassen. Armando de Cosmos studeerde in 2019 af aan het Sandberg Instituut Amsterdam en woont en werkt in Manchester. https://www.instagram.com/armandodecosmos/ SIGN & coronamaatregelen

Vanwege de laatste coronamaatregelen is er geen opening, maar wel een Sinissage. De exacte datum van de afsluiting van de expositie wordt nader bepaald, dus houd het laatste nieuws op de website en sociale media van SIGN in de gaten! Voor het bezoeken van de expositie hebben wij een deurbeleid: max. 4bezoekers kunnen tegelijk binnen, houd 1,5 m afstand en draag een mondkapje! U bent welkom! Open: di – za: 12-17 uur. & zo: 14-17 uur of op afspraak.