Cultuur & Uitgaan

GRASNAPOLSKY: Zomerfestival in voormalige strokartonfabriek in Scheemda

Van 30 juli tot en met 1 augustus is er een speciale, zomerse editie van Grasnapolsky in en rondom Fabriek de Toekomst in Scheemda, op een kwartiertje rijden van Groningen. Het festival is een must voor iedereen die houdt van zomer, zon, muziek en andere kunst en ruimte. En heb je nog wat tijd over en wil je graag nieuwe mensen leren kennen? Ze zoeken nog vrijwilligers!


Leestijd: 1 minuut

Grasnapolsky in Groningen mag als eerste festival weer open na twee jaar 
Grasnapolsky in Groningen mag als eerste festival weer open na twee jaar 

Zin in een festival met een zomerse sfeer? Grasnapolsky geeft je het gevoel van blootsvoets in het gras en dansen in de zon. In een voormalige strokartonfabriek midden in de natuur ontdek je alles rondom kunst, muziek, natuur en kun je kamperen op het terrein van de Toekomst.​

Het driedaagse jaarlijkse ontdekfestival Grasnapolsky verhuisde in 2019 van de Veluwe naar de Groningse graanrepubliek. Met zijn 45 meter hoge schoorsteen is voormalige strokartonfabriek De Toekomst in Scheemda een iconisch herkenningspunt in het weidse landschap. Het complex vormt een van de laatste restanten van de ooit zo omvangrijke strokartonindustrie in de regio. Een unieke locatie voor een festival met zon, natuur, kunst, muziek en kamperen.

Festival Grasnapolsky ontstond in 2010 in Utrecht en ontwikkelde zich in de jaren erna tot een bijzonder ontdekfestival. Het festival biedt zowel indie als elektronische muziek en probeert daarbij een fijne balans te vinden tussen bekendere artiesten en nieuwe ontdekkingen. De fabriek en de omgeving lopen als een rode draad door het festival, zowel in het muziekprogramma als in het kunst- en expeditieprogramma, de aankleding en de vormgeving.

Marieke van Hove, vrijwilligerscoördinator, laat weten: “Dit jaar gaat Grasnapolsky door, in de zomer als een van de eerste weekender festivals!  Nu zijn we alleen nog hard op zoek naar vrijwilligers. Als vrijwilliger krijg je toegang tot het festival, een plekje op de camping en eten tijdens je diensten in ruil voor drie shifts. Het is een leuke manier om naar een festival te kunnen gaan met een kleinere portemonnee en om nieuwe mensen te leren kennen.”

Meer weten? Stuur en mailtje naar Marieke:  vrijwilligers@grasnapolsky.nl