Cultuur & Uitgaan

Groningen goed vertegenwoordigd in "Popronde": grootste reizende festival van Nederland

De Groningse popmuziek is levendiger dan ooit. Dat valt te concluderen uit het feit dat veel bekende en minder bekende Groningse bands deelnemen aan Popronde.


Leestijd: 1 minuut

Honderdenéén acts gaan komend najaar op tour met de Popronde, het grootste reizende festival van Nederland. Vanaf zaterdag 11 september trekt de Popronde karavaan het land door, hopelijk als vanouds met optredens in poppodia, theaters, kroegen, kerken, kledingwinkels en kapperszaken.

Groningse scene

Groningen is dit jaar goed vertegenwoordigd in de selectie voor de Popronde. Atoomclub, Cashmyra, Douwe Doorduin, Jadi D, The Desmonds, en Them Dirty Dimes (video boven) zijn uit ruim 650 aanmeldingen geselecteerd om mee te touren.  In de selectie komen een aantal acts terug die in 2020 ook mee zouden touren.

Donderdag 7 oktober strijkt de Popronde weer neer in het centrum van Groningen. De line up wordt pas 5 weken voorafgaand aan het festival bekendgemaakt, maar duidelijk is dat ook dit jaar weer de meest talentvolle acts naar Groningen komen, en zo in de voetsporen treden van Kensington/ My Baby/ EUT/ DeStaat/ Blaudzun/ LucasHamming/ SuetheNight/ Haevn/ RondéJeangu Macrooy etc.. die in het verleden op Popronde Groningen stonden, voor ze doorbraken bij het grote publiek.