Cultuur & Uitgaan

Sander Schimmelpenninck hoofdgast tijdens Nacht van de Levensbeschouwing in Groningen

Journalist en presentator Sander Schimmelpenninck is hoofdgast tijdens de Nacht van de Levensbeschouwing op woensdagavond 12 oktober in de Martinikerk in Groningen. In een gesprek met filosoof Jeroen de Ridder gaat hij in op de kloof tussen arm en rijk in Nederland en over hoe hij denkt dat de ideale maatschappij eruit zou zijn.


Leestijd: 1 minuut

Sander Schimmelpenninck hoofdgast tijdens Nacht van de Levensbeschouwing in Groningen
Sander Schimmelpenninck hoofdgast tijdens Nacht van de Levensbeschouwing in Groningen

De Nacht van de Levensbeschouwing wordt georganiseerd door de Studentenkoepel voor Levensbeschouwelijke Organisaties (SKLO). Van 19.30 tot 23.00 kunnen geïnteresseerden lezingen en workshops bezoeken rond het thema Jij in de maatschappij. Tijdens de avond worden vragen behandeld als: waarom doe je wat je doet, doet je dagelijks werk ertoe en kan je een verschil maken? Het is de vijfde keer dat het evenement wordt georganiseerd. 

Schimmelpenninck is onder andere bekend van het veelbekeken VPRO-programma Sander en de kloof, waarin hij onderzoek doet naar de ongelijkheid in Nederland en aantoont hoe sterk je kansen in het leven worden beïnvloed door je achtergrond. In het gesprek tijdens de Nacht van de Levensbeschouwing vertelt hij meer over zijn drijfveren en principes.

Naast het gesprek tussen Schimmelpenninck en De Ridder zijn er workshops over allerlei onderwerpen: van duurzaam beleggen tot mindfulness, van maatschappelijk verantwoord ondernemen tot de relatie tussen werk/studie en identiteit, en van inclusie in de samenleving tot dienstbaarheid aan de stad. Een studentenensemble van Bragi zal tijdens de avond muziek maken.

Meer informatie over het programma, de sprekers en tickets is te vinden op de website van de Nacht van de Levensbeschouwing.