Cultuur & Uitgaan

Studentenverenigingen en -organisaties bundelen krachten en heten nieuwe studenten welkom

De Groningse studentenorganisaties en -verenigingen hebben de handen ineengeslagen om aankomende studenten een warm onthaal te geven. Ze hebben een korte film gelanceerd, waarmee ze in coronatijd alsnog flink wat nieuwe leden hopen te werven.


Leestijd: 1 minuut

De coronacrisis gooit flink wat roet in het eten. Zo is er dit jaar geen KEI-week, zoals we gewend zijn. De introductieweek vindt dit jaar grotendeels online plaats en de focus komt vooral te liggen op het informerende karakter van de KEI-week.  

“Toch kun je in de stad Groningen de gezelligheid vinden bij de vele studentenverenigingen en sportief, cultureel of politiek actief worden”, zo laten de studentenverenigingen en -organisaties weten. “Groningen heeft te veel mooie verenigingen en dat iedereen mag weten wat een mooie studententijd je kunt hebben als je actief wordt.”

''Welkom in deze prachtige stad Groningen en welkom in het bruisende studentenleven dat we hier hebben. Kom kijken waar jij de gezelligheid of je passie weet te vinden en sluit je aan bij een van de vele verenigingen!'', aldus de samenwerkende partijen. 

De studentenorganisaties en -verenigingen die het initiatief onderschrijven zijn: Groninger Studentenbond, ESN Groningen, A.S.V Dizkartes, Cleopatra A.S.G., F.F.J. Bernlef, G.S.C. Vindicat atque Polit, GSV, N.S.G., R.S.K.V Albertus Magnus, Unitas S.G., Usva, ACLO en de Kei week 2020. Deze studentenorganisaties en -verenigingen staan centraal in het leven van bijna alle actieve studenten in Groningen.