Cultuur & Uitgaan

Talkshow over cyber warfare in Forum

Onze cyberveiligheid staat onder druk. We zijn steeds afhankelijker van digitale structuren en -processen die ons leven reguleren. Dat maakt ons kwetsbaar voor criminelen, hackers, terroristen en vreemde mogendheden en verandert de manier waarop oorlogen worden gevoerd. Op woensdag 7 december staat Forum Groningen met de talkshow Tech Stage stil bij deze materie met gasten Huib Modderkolk, Paul Ducheine en host Rutger Middendorp.


Leestijd: 1 minuut

Want: hoe kwetsbaar zijn we precies? Kunnen we onszelf goed voorbereiden of verdedigen op dit soort aanvallen? Welk aandeel nemen cyberoperaties tegenwoordig in bij oorlogsvoering? De talkshow staat ook uitgebreid stil bij de rol van cyber warfare in het conflict tussen Rusland en Oekraïne. 

Huib Modderkolk, onderzoeksjournalist bij de Volkskrant en auteur van het boek 'Het is oorlog, maar niemand die het ziet' laat zijn licht schijnen op onze afhankelijkheid van technologie en welke risico's daarmee gepaard gaan. Vijandige regimes dringen ongezien Nederlandse organisaties binnen en overheden en bedrijven slurpen data. Hoe worden technologieën gebruikt? Wie zijn de spelers?

Ook te gast is Paul Ducheine, brigadegeneraal en hoogleraar Cyber Operaties aan de Nederlandse Defensie Academie. Hij gaat in op de vaak gehoorde stelling dat een volgende oorlog een digitale oorlog zou worden. In Oekraïne zien we dat dat niet zomaar het geval is. Dat het er anders uit ziet dan we verwacht hadden. Wat is de invloed van cyber operaties op die oorlog? En waarom is het anders dan we hadden verwacht?

Tech Stage: Under Attack!
Met Huib Modderkolk, Paul Ducheine en Rutger Middendorp (host)
Woensdag 7 december, 20.00 – 21.30 uur
Forum Groningen, Nieuwe Markt 1, 9712 KN Groningen
Tickets en informatie via forum.nl