Cultuur & Uitgaan

Theater- muziek en beeldende cursussen gaan weer van start bij VRIJDAG

VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen, treft voorbereidingen om vanaf 11 mei weer cursussen en lessen te geven op haar locaties aan de Sint Jansstraat 7 (muziek), Walstraat 34 (beeldende kunst) en Noorderbuitensingel 11 (theater). Tijdens de persconferentie op 3 mei hoopt de organisatie definitief te horen dat ze haar deuren weer mag openen voor cursisten. De inschrijving voor de cursussen start vandaag op bijvrijdag.nl/cursussen.


Leestijd: 1 minuut

Theater- muziek en beeldende cursussen gaan weer van start bij VRIJDAG
Theater- muziek en beeldende cursussen gaan weer van start bij VRIJDAG

“De coronapandemie heeft ons laten voelen hoe fijn het is om samen kunst te maken en hoe groot het gemis is als het niet meer kan. Daarom starten we onze live activiteiten zodra het mag direct weer op”, zegt directeur Pim Luiten van VRIJDAG

Alle muzieklessen, theatercursussen en beeldende cursussen die online gegeven werden, worden per 11 mei weer op locatie gegeven. Daarnaast starten een heel aantal cursussen weer op voor een korte reeks tot de zomervakantie, waaronder edelsmeden, houtbewerking, de introductiecursus theater voor volwassen en kinderen, keramiek, en de basiscursus tekenen en schilderen. Ook pakken de bandcoaches van de VRIJDAG Popbands de draad weer op en kan er weer samen gespeeld worden door de ensembles en orkesten.

Het volledige cursusprogramma staat op bijvrijdag.nl/cursussen.

Inschrijving

Inschrijven voor een les of cursus theater, muziek en beeldende kunst kan vanaf nu. Vroege inschrijvingen zijn gegarandeerd van een plek en alle cursussen hebben een maximaal aantal deelnemers om aan de coronamaatregelen te kunnen blijven voldoen. Na de persconferentie weet VRIJDAG definitief of de cursussen in de week van 11 mei weer van start gaan.
Voor kinderen en jongeren met een Stadjerspas wordt het lesgeld vergoed door het Jeugdfonds Sport en Cultuur.