Bereikbaarheid & Verkeer

Funderingspalen boren bij viaduct over de Paterswoldseweg

Tot half mei zijn er bijzondere werkzaamheden bij het viaduct over de Paterswoldseweg in Groningen. Daar is de aannemer vorige week begonnen met het boren van funderingspalen, in verband met het verbreden van het viaduct.


Leestijd: 1 minuut

Funderingspalen boren bij viaduct over de Paterswoldseweg
Funderingspalen boren bij viaduct over de Paterswoldseweg

De aannemerCombinatie Herepoort – werkt aan de bouw van de noordzijde van het nieuwe viaduct over de Paterswoldseweg. Tegelijk met de zuidelijke ringweg, wordt ook het viaduct verbreed.

Is de noordzijde van het nieuwe viaduct klaar, dan gaat het verkeer vanaf het Julianaplein daaroverheen rijden. Vervolgens kan de aannemer het zuidelijke deel van het huidige viaduct slopen en opnieuw opbouwen. De aannemer verwacht dat de nieuwe noordzijde van het viaduct eind februari 2022 in gebruik kan worden genomen.

Begin mei begint de aannemer met het plaatsen van grondkerende wanden. Deze wanden zorgen ervoor dat de grond op zijn plek blijft liggen.

Overlast omwonenden

De aannemer voert de werkzaamheden in principe doordeweeks uit tussen ’s morgens zeven en ’s avonds zeven uur.

Omwonenden kunnen geluidsoverlast en trillingen ervaren. Ook is er bouwverkeer. Kijk op deze pagina Bouw noordzijde viaduct Paterswoldseweg (deels in de nacht) voor de meest actuele informatie.

Foto boven: Raymond Bos