Nieuws

Commissaris der Koningin Max van den Berg op zoek naar lek Meerstad


Leestijd: 1 minuut

Van den Berg heeft maandag een bericht daarover van RTV Noord bevestigd. In de vertrouwelijke brief, die naar de leden van de Provinciale Staten is gestuurd, staat naar verluidt dat de provincie en de stad Groningen mogelijk een miljoenenstrop leiden door problemen met het bouwproject.

Het Dagblad van het Noorden publiceerde zaterdag delen van de vertrouwelijke brief.

Het onderzoek heeft vooralsnog niet geleid tot concrete aanwijzingen over het Statenlid dat de brief naar het Dagblad van het Noorden heeft gelekt, stelt Van den Berg. ,,Zonder concrete aanwijzingen kan ik ook geen aangifte doen’’, aldus de Commissaris van de Koningin.

Hij hoopt woensdag in een vertrouwelijk gesprek met de fractievoorzitters van de Provinciale Staten nog enigszins dichter bij de waarheid te komen. Mocht dit gesprek ook niets opleveren, dan gaat Van den Berg nadenken over volgende stappen.

De Commissaris van de Koningin neemt de zaak zeer hoog op. ,,De brief heeft niet voor niets de vertrouwelijke status’’, legt hij uit. ,,Er staan zaken in over economische belangen en inschattingen van mogelijke risico’s. Mensen die de brief ontvangen zijn wettelijk verplicht die vertrouwelijkheid in acht te nemen.’’
c