Nieuws

Deel Ring Zuid komende week ’s nachts dicht

De zuidelijke ringweg, ter hoogte van het Vrijheidsplein, is komende week ’s avonds en ’s nachts gedeeltelijk dicht. Het gaat om maandag 4 oktober tot zaterdag 9 oktober, tussen 22.00 uur en 06.00 uur. Dan is de ringweg richting Drachten dicht tussen het Julianaplein en de rotondes bij Laan Corpus den Hoorn. Ook in tegengestelde richting, voor verkeer richting het Julianaplein, is de weg afgesloten bij het Vrijheidsplein.


Leestijd: 1 minuut

Deel Ring Zuid komende week ’s nachts dicht
Deel Ring Zuid komende week ’s nachts dicht

Ring Zuid dicht richting Drachten

De zuidelijke ringweg wordt vanaf het Julianaplein tot aan de rotondes bij de Laan Corpus den Hoorn afgesloten voor het verkeer richting Drachten. Ook de oprit vanaf de Hereweg naar de zuidelijke ringweg richting Drachten is dicht. Het verkeer wordt omgeleid via de oostelijke, noordelijke en westelijke ringweg.

Ring Zuid dicht richting Julianaplein

Ter hoogte van het Vrijheidsplein is de zuidelijke ringweg ook dicht voor verkeer richting het Julianaplein. Verkeer vanuit de richting Drachten wordt omgeleid via afrit 36 Groningen-West en de oprit vanaf het Vrijheidsplein naar het Julianaplein.

Rijbanen omzetten

De afsluitingen zijn nodig voor het omzetten van de rijbanen bij het Vrijheidsplein. Combinatie Herepoort past de rijbanen op de zuidelijke ringweg regelmatig aan om werkruimte te creëren op de weg. In de komende periode wordt een betonbarrier aangebracht in de middenberm. Daarna worden de rijbanen aangepast zodat aan de zuidzijde van de ringweg de nieuwe toerit vanaf de Concourslaan/botrotonde naar de N7 verder afgebouwd kan worden.