Nieuws

“Druk op de noordelijke ziekenhuizen blijft hoog”

De druk op ziekenhuizen in het Noorden, en dus ook in Groningen, blijft hoog. Dat heeft vooral te maken met een tekort aan zorgpersoneel. Ook liggen er weer meer coronapatiënten uit andere regio’s in de noordelijke ziekenhuizen, zo meldt Zorgnetwerk Noord.


Leestijd: 1 minuut

Het aantal coronabesmettingen neemt weer toe, en de verwachting is dat de stijging de komende weken verder doorzet.

En dat terwijl de druk op de zorg in het Noorden nu al hoog is, zo stelt het Zorgnetwerk. Er liggen weliswaar minder Covid-patiënten in het ziekenhuizen, maar het verschil met de vorige golven is dat de reguliere zorg nu grotendeels weer is hervat en toen niet. Dat betekent dat verpleegkundigen van andere afdelingen niet meer kunnen bijspringen op de IC. Daarnaast is er ook sprake van een verhoogd ziekteverzuim onder verpleegkundigen.

Aantal Covid-patiënten

Op dit moment liggen er in Nederland 859 Covid-patiënten in de ziekenhuizen. Drie weken geleden waren dat er 469. Landelijk liggen er nu 200 Covid-patiënten op de IC’s. In Noord-Nederland liggen momenteel 14 Covid-patiënten op de IC, hiervan komen 3 patiënten uit een andere regio. Klinisch zijn er 659 Covid-patiënten opgenomen in Nederland, waarvan 38 patiënten in het Noorden; hiervan komen 6 patiënten uit een andere regio.