Nieuws

Explosies Groningen: politie in Amsterdam houdt verdachten aan

De politie heeft twee mannen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij geweldsincidenten in de provincie Groningen. Daarbij gaat het onder mee om explosies of andere incidenten in Groningen, Oude Pekela en Winschoten.


Leestijd: 1 minuut

Volgens de politie is er al langere tijd sprake van een onderzoek. “Dat grotere onderzoek leidde uiteindelijk naar een 16-jarige jongen uit Zaandam en een 18-jarige man uit Amsterdam. Zij zijn dinsdagochtend in Amsterdam aangehouden.”

Vast voor verhoor

De twee verdachten zitten vast en ze zullen worden verhoord over hun mogelijke betrokkenheid. Ze zitten beiden in beperkingen en dat betekent dat politie en Openbaar Ministerie op dit moment inhoudelijk verder niet op hun zaak in kunnen gaan.

Eerder al acht aanhoudingen

Het onderzoek naar de verschillende geweldsincidenten gaat verder. Eerder al werden acht aanhoudingen verricht in de onderzoeken naar explosies in de Herestraat in Groningen en de Langestraat in Winschoten. De politie heeft maandag beelden gedeeld van explosies in de Feiko Clockstraat in Oude Pekela en de Wezellaan in Winschoten. Daarop zijn twee verdachte personen te zien. Tips en informatie over deze beelden én de andere incidenten blijven welkom.