Nieuws

Forum Groningen in teken van Amerika met werk van beroemde kunstenaar Serrano

Iedereen die geïnteresseerd is in de Amerikaanse verkiezingen, kan de komende maanden terecht in het Groninger Forum. Daar is vanaf 23 maart een expositie te zien van werk van de wereldberoemde kunstenaar Andres Serrano, gewijd aan het Amerika van Donald Trump. Een dag er na is er een gesprek tussen de Nederlandse journalist Eelco Bosch van Rosenthal en Andres Serrano.


Leestijd: 1 minuut

De race om het Witte Huis is in volle gang. Forum Groningen markeert deze politieke strijd met een expositie van de wereldberoemde kunstenaar Andres Serrano over Amerika en de presidentskandidaat die niemand onbewogen laat: Donald Trump. America & Trump by Andres Serrano is van zaterdag 23 maart tot en met dinsdag 5 november 2024 te zien.

De Amerikaanse kunstenaar komt in het openingsweekend naar Groningen voor een speciale vertoning van zijn film Insurrection en voor een interview met Eelco Bosch van Rosenthal. Naast de expositie staan er in het Forum ook talks, events en films over Amerika en de Presidentsverkiezingen 2024 op het programma.

America & Trump by Andres Serrano

De expositie in Forum Groningen bestaat uit drie werken van Andres Serrano, die voor het eerst samen te zien zijn. Het gaat om een unieke samenstelling van de fotoserie America (2001-2004), de multimediainstallatie The Game: All Things Trump (2018-2024) en de film Insurrection (2022).

In dit drieluik schetst hij het Amerika van na 9/11. Samen vormen ze een reflectie op de Amerikaanse maatschappij en Donald Trump, die na een carrière als ondernemer, vastgoedmagnaat en tv-ster het hoogste ambt van de Verenigde Staten bekleedde en nu weer een gooi doet naar het presidentschap.

Voor meer informatie: forum.nl/serrano.

(Foto: Donald Trump gefotografeerd door Serrano. Forum Groningen).