Nieuws

Groningen gaat drie dagen eerder vaccineren

De GGD Groningen gaat vanaf 15 januari beginnen met het vaccineren van zorgmedewerkers. Aanvankelijk stond de start van de coronavaccinatie in Groningen gepland op 18 januari.


Leestijd: 1 minuut

Groningen gaat drie dagen eerder vaccineren
Groningen gaat drie dagen eerder vaccineren

Het zorgpersoneel kan de prik vanaf de 15e ophalen in MartiniPlaza. Dat de vaccinatie drie dagen is vervroegd, komt omdat er door de landelijke GGD-organisatie flink is doorgewerkt tijdens de feestdagen. 

Medewerkers van de acute zorg krijgen mogelijk al eerder een vaccinatie in het eigen ziekenhuis. Het UMCG is daar bijvoorbeeld al klaar voor. Zij wachten op het moment dat ze de vaccinaties binnenkrijgen. Praktisch gezien zal dat rond 8 januari zijn, zo is de verwachting. 

De eerste vaccinaties voor bijvoorbeeld verpleeghuismedewerkers vinden plaats op 8 januari in Rotterdam, Utrecht en Hart voor Brabant. Vervolgens wordt er vanaf 11 januari gevaccineerd in Amsterdam, Drenthe en Haaglanden. 

Vanaf vandaag worden er door de landelijke GGD-organisatie afspraken ingepland voor de prikken. Er werken zo’n 2.000 mensen in dat callcenter. Vervolgens wordt er met zo’n 350 tot 400 prikkers gewerkt. Volgens de GGD zijn er genoeg gekwalificeerde mensen daarvoor. In totaal worden er eerst 225.000 zorgmedewerkers geprikt. Daarvoor zijn genoeg vaccins beschikbaar van BioNtech-Pfizer.