Nieuws

Grootschalige actie politie in Groningen, met opmerkelijke afloop

De politie rukte vrijdagnacht massaal uit voor een woning aan de Oosterweg. Een foto-verslag op de GIC.


Leestijd: 1 minuut

Grootschalige actie politie in Groningen, met opmerkelijke afloop
Grootschalige actie politie in Groningen, met opmerkelijke afloop

Rond de klok van 00:00 uur kwamen er bij de meldkamer van de politie meerdere telefoontjes binnen dat er zichtbaar in een woning een vuurwapen lag. De politie ging hierop met meerdere eenheden ter plaatse.

Eenmaal aangekomen werd de straat direct door de politie afgezet met linten , en deden agenten hun kogelwerende vesten aan. Naast de reguliere agenten die reeds ter plekke waren, was ook een arrestatieteam opgeroepen. Gezien het feit dat tegenover de woning een café zit, werd er besloten niet te wachten op de komst van het arrestatieteam.

Agenten maakten een plan van aanpak, waarna werd overgegaan tot actie. Agenten maakten kenbaar bij de voorzijde van de woning dat iedereen die zich in de woning bevond, met de handen omhoog naar buiten moest komen.

Daar werden de personen uit de woning gefouilleerd, waarna er een zoeking in de woning plaats vond. Bij de personen werd geen vuurwapen aangetroffen. Bij de zoeking in de woning werd echter wel een vuurwapen aangetroffen. Bij nadere inspectie van het wapen bleek dit een nepvuurwapen te zijn.

De politie nam deze dan ook in beslag en van de betrokkenen werden de personalia genoteerd. Hierna werd de afzetting opgeheven en was de straat weer voor iedereen toegankelijk.

Beeld: RDB Producties