Nieuws

Kabinet trekt miljoenen uit voor bouw bus- en treinstation Suikerunieterrein

Het kabinet trekt 88,6 miljoen euro uit voor de ontwikkeling en bouw van een nieuw trein- en busstation op het Suikerunie-terrein. Dat maakt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat maandag bekend. Het ministerie trekt in totaal € 7,5 miljard uit om nieuwe woonwijken in Nederland bereikbaar te maken.


Leestijd: 1 minuut

CDA wil duidelijkheid over bijdrage van het kabinet aan Lelylijn en Nedersaksenlijn
CDA wil duidelijkheid over bijdrage van het kabinet aan Lelylijn en Nedersaksenlijn

Naast de miljoeneninvestering in een station op het Suikerunieterrein gaan er ook enkele miljoenen naar de gemeenten Midden-Groningen en Oldambt om woningbouwlocaties in Hoogezand en Winschoten goed te ontsluiten.

“We kiezen niet alleen voor investeringen in de Randstad, maar juist ook in de regio”, stelt Staatssecretaris Heijnen. “Zo zorgen we er bijvoorbeeld voor dat scholieren en studenten vanuit de Achterhoek met de trein makkelijker en sneller bij hun opleiding in Arnhem kunnen komen en maken we een nieuwe woonwijk in Groningen goed bereikbaar met het openbaar vervoer.”

Voor de nieuwe woonwijk op het Suikerunie-terrein is een goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer extra belangrijk. In de plannen van de gemeente Groningen gaat het om een autoluwe wijk,  waarbij een auto voor de deur geen vanzelfsprekendheid is.