Nieuws

Kerken Groningen zenden diensten rond Pasen online uit

Kerken in Groningen hebben noodgedwongen stappen gezet op het gebied van online-diensten. In verband met Pasen hebben gelovigen van uiteenlopende kerkgenootschappen er voor gekozen om diensten en missen of bijeenkomsten rechtstreeks uit te zenden via YouTube of Facebook. Maar: veel zijn het er nog niet. Voor de kerken die wel Paasdiensten online-brengen is dit in elk geval íets om de band met de achterban in takt te houden in het corona-tijdperk, tijdens de Paasdagen.


Leestijd: 1 minuut

Martinikerk Groningen (Wikipedia).
Martinikerk Groningen (Wikipedia).

De Protestantse wijkgemeente Martinikerk in Groningen heeft zondag 12 april, Eerste Paasdag, ’s morgens vanaf tien uur een kerkdienst die wordt uitgezonden in samenwerking met RTV Noord.

De RK Liudgerparochie in noord-Groningen heeft eerste Paasdag om 09.30 een dienst via een eigen YouTubekanaal. Deze parochie heeft ook communicatie via Facebook ontdekt .

In de Nieuwekerk in Groningen waren gedurende de gehele Goede Week al Paasvieringen en andere activiteiten. Op Paasmorgen 12 april zal er vanuit de Nieuwe Kerk opnieuw een ‘Thuis in de Nieuwe Kerk – Digidienst’ worden uitgezonden. U bent van harte uitgenodigd de dienst mee te maken. Dit kan via www.kerkomroep.nl

Martinikerk Groningen (Wikipedia).
Martinikerk Groningen (Wikipedia).