Nieuws

Komende winter vlieg je twee keer per week vanaf Eelde naar Zweedse bergen

Het aantal wintervluchten vanaf Groningen Airport Eelde naar Scandinavian Mountains Airport wordt uitgebreid. Komende winter is er niet alleen op zaterdag een vlucht naar Zweden, maar ook op woensdag.


Leestijd: 1 minuut

Sinds 2020 vliegt touroperator BBI Travel in de winter elke week op zaterdag vanaf Groningen Airport Eelde en Schiphol naar de sneeuwzekere wintersportgebieden van Noorwegen en Zweden. Om in te spelen op de stijgende vraag naar korte vakanties, komt daar nu op de woensdag een extra vlucht bij.

De woensdagvluchten zullen uitgevoerd worden door Zweedse luchtvaartmaatschappij FlygBra. Transavia blijft net als vorig jaar de zaterdagvluchten verzorgen. 

De zaterdagvluchten starten op 23 december 2023 en de woensdagvluchten beginnen op 10 januari 2024. Het seizoen gaat door tot en met 16 maart 2024. Ook reizigers vanaf Amsterdam kunnen gebruik maken van de woensdagvluchten van en naar Groningen Airport Eelde. Een inbegrepen transferbus brengt hen van station Assen naar het vliegveld en andersom. Wintersporters die met eigen auto naar Groningen Airport Eelde komen kunnen bovendien gratis parkeren bij de luchthaven. Vanaf de noordelijke luchthaven is het plezierig reizen. De luchthaven wordt doorgaans fileloos bereikt en het incheckproces verloopt gemoedelijk, duidelijk en snel.