Nieuws

Bevrijdingsfestival Groningen: artiesten op vier podia in Stadspark

De drafbaan in het Stadspark is vandaag, zondag, 5 mei, het decor van het jaarlijkse Bevrijdingsfestival. Er zijn vier podia met optredens van onder andere Froukje, Sophie Straat, TikTok Tammo en Dizzee Rascal.


Leestijd: 1 minuut

Het festival begint om 11.30 uur met de Vrijheidsmaaltijd, waar ongeveer honderd mensen samenkomen om te praten over vrijheid en onvrijheid. Aansluitend om 12.00 uur opent het terrein met een Dabke dans onder leiding van Bab Ad-Daar.

Vervolgens zijn er de hele dag, verspreid over vier podia, verschillende optredens. Op de line-up staan verder namen alsTAXITAXI, Nick Mulvey, Claude, Mula B, John Coffey, Rozie, Double Talk, Nusantara Beats, Babs, BenWal, SSTO, Marit Nygård, Maartje, Lisa Ploeger, Shoom, Moonloops, VELOCITY MADE GOOD en Roodkopje x Braai.

Op het festival staat ook de boot ‘Hedir’ van Rederij Lampedusa, die symbool staat voor de zoektocht naar vrijheid en de obstakels die mensen onderweg tegenkomen. Bij de boot is een ‘headset experience’ waar bezoekers een indruk krijgen hoe het is om op de Middellandse Zee te varen.


Onder het mom ‘Vrijheid vier je niet in je eendje’ is er een Badeendenrace voor de Vrijheid. De opbrengst gaat naar de financiering van toekomstige edities van het Bevrijdingsfestival. Op 5 mei om 20.00 uur worden de winnende eendjes bekendgemaakt op de Main Stage. Er zijn meer dan 40 prijzen te winnen en de hoofdprijs is een Fatbike.

Gratis toegankelijk en extra bussen

Bevrijdingsfestival Groningen is gratis toegankelijk vanaf 12.00 uur. Extra busdiensten zijn beschikbaar in Groningen en de treinen rijden waar nodig met verlengde capaciteit.