Nieuws

Onze eigen De Groninger Proatcast - dit keer over Keti Koti

Nu kun je lekker fitnessen in het grote pand aan de Munnekeholm, bij de Akerk. Maar voor het pand er stond, stond er een ander gebouw: het West-Indisch Huis. In dat gebouw kwamen investeerders van de West-Indische Compagnie bij elkaar. Maar hoe zat dat ook alweer met die West-Indische Compagnie? Waren zij niet ook betrokken bij de slavenhandel? In hoeverre was slavernij eigenlijk 'een ding' in Groningen? Hoe zit het met die borgheer van Wetsinge en hoe komt nasi goreng nou weer in een Gronings kookboek terecht?


Leestijd: < 1 minuut

Onze eigen De Groninger Proatcast - dit keer over Keti Koti
Onze eigen De Groninger Proatcast - dit keer over Keti Koti

Historici Iris van den Brand en Sanne Meijer duiken samen met gastspreker Lieuwe Jongsma (junior conservator Groninger Museum) in het Groninger slavernijverleden in de nieuwe aflevering van De Groninger Proatcast. Een relevant onderwerp, want op 1 juli wordt Keti Koti groots gevierd in Stad. De podcast staat nu online en is te beluisteren via je favoriete podcastapp!

De Groninger Proatcast - Keti Koti
De Groninger Proatcast – Keti Koti

Beeld bovenaan: Het West-Indisch Huis aan de Munnekeholm, 1786. Tekening van J. Bulthuis, collectie Provinciale Groningse Oudheidkundige Commissie, Groninger Archieven