Nieuws

Opnieuw vreemde geur in gebouw DUO en Belastingdienst

In het gebouw van DUO en de Belastingdienst is woensdagochtend weer een vreemde geur geroken. Een aantal werknemers is tijdelijk naar een andere werkplek gebracht, zodat de brandweer metingen kon doen.


Leestijd: 1 minuut

Dinsdag raakten acht werknemers in het gebouw onwel na een vreemde lucht. De brandweer kon toen niets vreemds vinden. Woensdag werd op een andere plek in het gebouw een vreemde lucht geroken. Volgens een woordvoerster van DUO is dit keer niemand onwel geraakt. Ook is het gebouw niet ontruimd.

Medewerkers van het gebouw en de brandweer zijn alle installaties in het pand nog eens goed bijlangs gegaan. Er zou ook nu niks vreemds zijn gevonden. “Gisteren hebben we luchtmonsters naar het RIVM laten sturen, maar in hun eerste bevindingen is ook niks vreemds aangetoond”, aldus de woordvoerster. 

Volgens de zegsvrouwe is het niet helemaal duidelijk of het woensdag om dezelfde geur gaat als die dinsdag is geroken. “Het laat zich volgens de getroffen werknemers ook lastig omschrijven. Verder is het een enorm gebouw met veel installaties en ingewikkelde luchtstromen. Wellicht is een dood dier of iets anders de bron van de geur", aldus de woordvoerster. 

Dinsdag moesten alle bijna 350 werknemers het pand verlaten. Dat was nu niet het geval. In het pand zijn woensdag opnieuw een paar honderd werknemers aanwezig. Bij een normale bezetting is het grootste deel werkzaam namens DUO, maar op zo’n veertig werknemers na werkt iedereen thuis. De meeste aanwezigen in het pand werken voor de Belastingdienst en dan voornamelijk voor de Belastingtelefoon.