Nieuws

Parlementaire enquêtecommissie presenteert bevindingen in bevingsgebied

Het rapport van de parlementaire enquêtecommissie aardgaswinning Groningen wordt eind februari gepresenteerd in Zeerijp, een van de dorpen in het aardbevingsgebied. De commissie vindt het belangrijk om haar eindrapport te presenteren in de aanwezigheid van bewoners en betrokkenen die ze tijdens hun bezoeken aan Groningen hebben gesproken.


Leestijd: 1 minuut

Parlementaire enquêtecommissie presenteert bevindingen in bevingsgebied
Parlementaire enquêtecommissie presenteert bevindingen in bevingsgebied

In boerderij De Diek’n in Zeerijp zal de commissie een toelichting geven op de bevindingen van de enquêtecommissie. Kamervoorzitter Vera Bergkamp neem het rapport namens de Tweede Kamer in ontvangst. In het eindrapport worden de bevindingen uit het bronnenonderzoek, de werkbezoeken, de besloten voorgesprekken, de gevorderde documenten en de openbare verhoren verwerkt. De commissie trekt conclusies en doet aanbevelingen voor de toekomst.

Openbare verhoren

De commissie verhoorde in totaal achtenzestig getuigen en deskundigen. De commissie heeft op vrijdag 1 juli 2022 de eerste week van de openbare verhoren afgerond. Maandag 29 augustus startte de tweede verhoorperiode; het laatste verhoor was op vrijdag 14 oktober. 

De presentatie op vrijdag 24 februari is vanaf 12.00 uur live te volgen via de website van de Tweede Kamer en de app Debat Direct.