Nieuws

Politie waarschuwt voor inbrakenreeks in BMW’s

De politie in Noord-Nederland waarschuwt voor een inbrakenreeks, waarbij vooral auto’s van het merk BMW het doelwit zijn. Het gaat om inbraken in heel Noord-Nederland, met het zwaartepunt in de gemeente Westerkwartier in de provincie Groningen.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Politie Noord-Nederland
Foto | Politie Noord-Nederland

Bij alle gemelde inbraken kwamen inbrekers naar binnen door een gat in de autodeur te maken ter hoogte van de bediening voor de elektrische ruit. Op die manier kunnen ze gemakkelijk de ruit van het portier laten zakken. In veel gevallen wordt onder meer het stuur, het dashboard, de airbags en de multimedia- en navigatie-apparatuur weggenomen. Het schadebedrag loopt vaak op tot boven de 10.000 euro.

De auto-inbraken vinden vooral in de late avond en ’s nachts plaats. De politie houdt er rekening mee dat het gaat om mobiel banditisme: internationaal rondtrekkende criminele bendes die hun geld verdienen met het plegen van misdrijven. Om auto-inbraak te voorkomen adviseert de politie om auto’s op een goed verplichte plek neer te zetten met camerabewaking of, als het kan, binnen.

Beelden en tips

De politie roept getuigen of mensen met camerabeelden op zich te melden. Dat kan via 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.