Nieuws

Provincie betaalt helft van verduurzamingsadvies voor ondernemers

Ondernemers die willen verduurzamen maar niet weten waar ze moeten beginnen, kunnen aankloppen bij Groningen Werkt Slim voor een gratis advies. Ondernemers die al wat verder zijn in hun verduurzamingstraject, kunnen vanaf 16 september subsidie aanvragen bij de provincie Groningen voor het inwinnen van financieel, juridisch of technisch advies. De provincie betaalt dan de helft van de kosten.


Leestijd: 1 minuut

Het kan daarbij gaan om bijvoorbeeld hulp bij de aanvraag van een subsidie of lening, het opstellen van een onderhoudsplan voor meerdere jaren of de berekening voor een dakconstructie om zonnepanelen te plaatsen. Het geld is niet bedoeld voor het uitvoeren van de verduurzamingsmaatregelen.

Subsidie aanvragen kan vanaf maandag 16 september 2024 tot 1 maart 2027, tenzij de subsidiepot eerder leeg is. In totaal is er 645.000 euro beschikbaar. De provincie kan hiermee een maximum van 258 ondernemers ondersteunen. De provincie draagt maximaal de helft bij aan de advieskosten, tot een bedrag van 2.500 euro per ondernemer. Op de website van de provincie Groningen is meer informatie te vinden.