Nieuws

Slachtoffers verkeersongeval mishandeld


Leestijd: 1 minuut

Bij het verkeersongeval, dat al op 11 april plaatsvond, raakten de 23-jarige bestuurder uit Leeuwarden en twee van zijn inzittenden gewond. De auto van de slachtoffers werd in Rasquert gesneden door de verdachten waarop de auto tegen een boom tot stilstand kwam. De inzittenden van de auto werden door de verdachten mishandeld en bedreigd met een ijzeren staaf. Twee mannelijke inzittenden moesten voor behandeling naar het ziekenhuis. Een vrouw die ook in de auto zat liep een hersenschudding.

De 23-jarige bestuurder werd op de Warfumerweg in Rasquert gesneden door een van de verdachten. Hierbij kwam zijn auto tegen een boom tot stilstand kwam. Na de aanrijding werden de slachtoffers door de tweede verdachte, die in een andere auto reed, mishandeld. De eerste verdachte bedreigde de slachtoffers na de aanrijding met een ijzeren staaf.

De politie kwam beide verdachten op het spoor na het horen van diverse getuigen. Ook was een voornaam van één verdachte bekend. Het duo werd eind mei aangehouden en verhoord.

Het motief van het gewelddadige incident die avond is ook na het rechercheonderzoek niet helemaal duidelijk geworden. De politie vermoedt dat een uit de hand gelopen ruzie eerder op die dag in Uithuizermeeden de oorzaak is geweest.

Beide verdachten zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris en zitten nog vast. Zij zijn al eerder met van politie en justitie in aanraking geweest. De politie heeft het onderzoek afgerond. Het proces-verbaal wordt opgestuurd naar het Openbaar Ministerie.