Nieuws

Uitverkochte 36e editie 4 Mijl "een groot succes"

“Een groot succes.” Zo noemt de organisatie van de Menzis 4 Mijl de 36e editie van het sportevenement, dat afgelopen weekend plaatsvond. De 36e editie was volledig uitverkocht. Zo’n 20.000 lopers liepen van Haren naar de Vismarkt in Groningen.


Leestijd: 1 minuut

Foto | Daniel Sylla / 4 Mijl
Foto | Daniel Sylla / 4 Mijl

Filmon Tesfu mag zich dit jaar de winnaar van het evenement noemen. Binnen 18 minuten en 15 seconden was hij binnen. Van de vrouwen was Sarah Lahti de snelste, met een tijd van 19 minuten en 53 seconden. Ze werd op de voet gevolgd door Maureen Koster (19:54).

Langs de kant stonden dit jaar ook weer duizenden toeschouwers, meldt de organisatie van het evenement. “Al met al was het weer één groot geslaagd feest.”

Ruim 50.000 euro voor het Jeugdfonds Sport en Cultuur

Door donaties van 4 Mijl-deelnemers en door de tientallen deelnemers van de Charity Run – waar onder andere ook Arjen Robben en Erben Wennemars van de partij waren – werd in totaal 50.115 euro opgehaald voor het Jeugdfonds Sport en Cultuur.

Ruim 16.000 euro voor Stichting Beter Kind

Naast het algemene goede doel, werd er ook individueel geld opgehaald. Zo liep Bas Ottens Seggers uit Garsthuizen mee om geld in te zamelen voor Stichting Beter Kind, die zich inzet voor medisch onderzoek naar genetische afwijkingen, in het bijzonder het FoxP1-gen.

Bas heeft zelf een zoon die is gediagnosticeerd met een zeldzame genetische mutatie aan het FoxP1-gen, wat heeft geleid tot talloze uitdagingen voor het gezin. Bas is vastberaden om het leven van zijn zoon en anderen te verbeteren. Hij voltooide het parcours in 43 minuten en 43 seconden en haalde ruim 16 duizend euro op voor de stichting.