Nieuws

Veel pubers bij rellen in Stad

Bij de rellen op zaterdagavond in de binnenstad van Groningen waren opvallend veel jongeren betrokken. Dat meldt RTV Noord. “Ik doe bij deze de oproep aan ouders: praat indringend met je kinderen als ze gisteren op stap waren. We gaan ook met jeugdwerk praten om te zien of we ze nog kunnen achterhalen,” zegt burgemeester Koen Schuiling. Tot nu toe zijn er vijf mensen aangehouden.


Leestijd: 1 minuut

Veel pubers bij rellen in Stad
Veel pubers bij rellen in Stad

Vernielingen

De relschoppers sloopten onder meer een bushokje en bij een aantal winkels werden ramen en deuren ingegooid. Volgens de burgemeester heeft het niks te maken met onvrede over de coronamaatregelen. “Dit heeft gewoon met rellen te maken, daar zitten verder geen diepere motieven achter,” zegt hij tegen RTV Noord.

Noodbevel

Zaterdagmiddag werd er in de binnenstad gedemonstreerd tegen de coronamaatregelen. Dat verliep vrij rustig, maar later op de avond ontstonden er rellen, nadat jongeren via social media hadden afgesproken om naar de binnenstad te komen om te gaan rellen. Rond 21:00 werd de Grote Markt leeggeveegd door de politie, nadat Schuiling een noodbevel had afgekondigd.

Foto: RDB Producties