Nieuws

Weekend in Groningen: cabaret, smakelijke wandelingen en bijzondere glas-expositie

In Groningen hoef je je dit weekend niet te vervelen. In het Groninger Museum is een spektakel van glas, licht en kleur te zien en MartiniPlaza staat zaterdagavond in het teken van ‘Wubbo’s last Words’: Save the Earth!’. Voor wie van lekker eten en een goed glas wijn houdt, is er de Wijn- en spijswandeling.


Leestijd: 1 minuut

Studenten RUG winnen Impactprijs met onderzoek culturele behoefte jongeren
Studenten RUG winnen Impactprijs met onderzoek culturele behoefte jongeren

Cabaretier Richard Groenendijk staat vrijdagavond in de Stadsschouwburg met zijn voorstelling ‘Om Alles!’. Bijna twee uur hilarische verhalen, opzienbarende ontboezemingen en niet te versmaden typeringen.  “Een antiheld met allure!”, schreef Het Parool.

Wanneer: vrijdag
Waar: Stadsschouwburg
Prijs: € 21,60 (eerste rang)
Meer informatie

Een zondagsmiddagwandeling langs zes stad-Groningse toprestaurants. Dat is de WijnSpijs-wandeling die voor zondag 13 januari op de agenda staat. In elk restaurant staat een heerlijk gerechtje met een bijpassende wijn klaar. De deelnemers kunnen op hun eigen tempo door de stad en langs alle restaurants wandelen. Onder andere De Pauw, Houdt van Eten en Robuust doen mee.

Wanneer: zondag
Waar: binnenstad
Prijs: €55,-
Meer informatie

‘Wubbo's last words: Save the Earth!’, is een twee uur durend multimediaal theaterspektakel. Een show met Jörgen Raymann vol humor, een megagroot videodecor, een liveband en de zang van Bert Heerink (bekend van de hardrockband Vandenberg). In de voorstelling komen het leven en de dromen van één van Nederlands meest inspirerende persoonlijkheden voorbij: astronaut Wubbo Ockels.

Wanneer: zaterdag
Waar: MartiniPlaza
Prijs: € 32,39 (afhankelijk van rang)
Meer informatie

In het Groninger Museum is momenteel een expositie te zien van de sensationele creaties van de wereldberoemde Amerikaanse kunstenaar Dale Chihuly (1941). Een spektakel van glas, licht en kleur. De expo bestaat uit zestien installaties, zowel binnen als buiten het museum, en biedt het een compleet overzicht van alle hoogtepunten uit het oeuvre van de kunstenaar.

Wanneer: tot en met 5 mei
Waar: Groninger Museum
Prijs: €18,-
Meer informatie