Nieuws

Welk kind mist zijn viool? Viooltje gevonden in boekhandel Riemer

Bij boekhandel Riemer in de Nieuwe Ebbingestraat keken ze anderhalve week geleden vreemd op toen ze in de kinderhoek een vergeten muziekinstrument vonden. Het bleek een kinderviooltje te zijn, maar van wie het instrument is, is vooralsnog een raadsel. “Er heeft zich nog niemand gemeld”, zegt een medewerkester van de boekwinkel.


Leestijd: 1 minuut

Welk kind mist zijn viool? Viooltje gevonden in boekhandel Riemer
Welk kind mist zijn viool? Viooltje gevonden in boekhandel Riemer

Het viooltje werd gevonden op de kinderafdeling van Riemer. Het instrument werd na sluitingstijd aangetroffen in het autootje dat daar staat, bedoeld om in te spelen.

Kopie van Stradivarius

Volgens de boekhandel gaat het om een zogenoemde ¾-viool, die doorgaans wordt bespeeld door kinderen tussen de 7 en 10 jaar. Een stickertje op het instrument vermeldt dat het om een kopie van een Stradivarius gaat. Zo peperduur als een Stradivarius zal dit exemplaar dus niet zijn, maar de medewerkster weet: een viool kan flink in de papieren lopen.

Muziekschool

Des te vreemder is het dat zich nog niemand heeft gemeld. Na een oproep op Facebook werd de boekhandel wel geattendeerd op een krantenbericht over een jongen uit Baarn die zijn viool in de trein had laten liggen, maar dat bleek om een andere viool te gaan.

De medewerkers van de boekhandel hebben inmiddels contact gezocht met de muziekschool uit de stad, in de hoop dat dat nog wat oplevert. Maar vooralsnog geen spoor van de jongen of het meisje dat de viool ooit bespeelde…