Economie

Partnerbijdrage

De vloeren trend van 2021

De huizenmarkt zit overvol. Bijna niemand kan verhuizen en mocht je wel kunnen verhuizen, dan betaal je een vermogen. Zeker in de grote steden rijzen de prijzen de pan uit. Hierdoor kiezen veel mensen om, in plaats van de te verhuizen, hun eigen huis te verbouwen. Dit kan gedaan worden op heel veel verschillende manieren. Er kan uitgebouwd worden, een nieuwe keuken geplaatst worden of de meubels kunnen worden vernieuwd. Daarnaast kiezen mensen er tegenwoordig ook voor om de vloer te veranderen in een hippe gietvloer.


Leestijd: 2 minuten

De vloeren trend van 2021
De vloeren trend van 2021

Gietvloeren zijn helemaal hip omdat deze vloeren helemaal bij de huisstijl van tegenwoordig past. Zeker de betonlook vloer is helemaal in trek door zijn industriële uiterlijk. Hiernaast geeft deze vloer ook veel sfeer in het huis waardoor het voor veel huizen perfect is. Voor degene die niet weten wat een gietvloer is. Een gietvloer is, wat de naam ook suggereert, een vloer die op een onderlaag wordt gegoten. De gietvloer kan uit verschillende materialen bestaan waardoor er voor iedereen wat wils is. Deze vloer is vaak waterdicht en voelt heel fijn aan voor de voeten omdat het niet superhard is. Daarnaast is deze vloer geschikt voor het aanleggen van een vloerverwarming wat tegenwoordig ook heel populair is en gelegd wordt in de meeste huishoudens.

Nu denk je misschien bij jezelf, wat mag een gietvloer kosten? De prijzen van gietvloeren liggen best wel uit elkaar doordat de materialen die gebruikt wordt bij de verschillende soorten gietvloeren verschillende prijzen hebben. Het is bijvoorbeeld duurder om een pigment in de vloer te doen of de vloer waterbestendig te maken. De meeste gietvloeren kosten ongeveer 75 euro per vierkante meter, maar er zijn ook veel vloeren die duurder of goedkoper zijn. Overleg daarom goed met jouw vloerenspecialist of interieurdesigner voordat je een gietvloer laat aanleggen.

Naast de gietvloer zijn er natuurlijk nog heel veel andere soorten vloeren waar uit gekozen kan worden mocht je niet willen verhuizen maar toch in een ander huis willen leven. Voorbeelden hiervan zijn natuurlijk laminaat of tegels. Elke vloer heeft zo zijn voor en nadelen, daarom is het altijd handig om met een vloerenspecialist te overleggen voordat een je besluit een bepaalde vloer te nemen. Sommige vloeren hebben natuurlijk een kleiner risico dan andere vloeren. Laminaat bijvoorbeeld is relatief goedkoop en is ook makkelijk te verwijderen mocht je het zat zijn. Tegels aan de andere kant zijn lastig om neer te leggen en vaak nog veel lastiger om te verwijderen.

Mocht je nog met vragen zitten, dan adviseren wij jou om zo snel mogelijk een afspraak te maken bij jouw vloerenspecialist of interieurdesigner. Deze kan je veel meer vertellen over de verschillende opties gietvloeren of ander soort vloeren. Advies is bijna altijd gratis dus mocht je alleen inspiratie nodig hebben voor jouw vloer dan kan je nog steeds een afspraak maken. Deze mensen kunnen je uiteindelijk helpen de juiste keuze te maken.